Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ernst & Young - Το 41% των Βρετανών τραπεζιτών αναμένουν ενισχυμένες απολαβές

Ernst & Young - Το 41% των Βρετανών τραπεζιτών αναμένουν ενισχυμένες απολαβές
Καλύτερη οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας στο δεύτερο τρίμηνο αναμένει περίπου το 80%
Το 41% των Βρετανών τραπεζιτών αναμένει αύξηση στις αμοιβές του τρέχοντος έτους, καθώς η οικονομία της Βρετανίας δείχνει σημάδια ανάκαμψης, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε η Ernst & Young LLP.
Επιπλέον, ένα ποσοστό 80% των συμμετεχόντων αναμένουν καλύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά το δεύτερο οικονομικό εξάμηνο, με το 71% να δηλώνει αισιοδοξία για την απόδοση των τραπεζικών τους ιδρυμάτων.
Μικρότερο είναι το ποσοστό, γύρω στο 49%, που προβλέπει αύξηση των προσλήψεων και άρα ενίσχυση του προσωπικού.
Μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας έχουν δεχθεί επικρίσεις από τους βουλευτές για τους μισθούς που παρέχουν, ωστόσο οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι τα ανταγωνιστικά πακέτα είναι απαραίτητα για την προσέλκυση εξειδικευμένου προσωπικού
Η αρνητική κάλυψη του ζητήματος των τραπεζικών μισθών στην Βρετανία, έχει λάβει τέτοια έκταση και οι τράπεζες έχουν πλήρη επίγνωση της ευαισθησίας του ζητήματος, ωστόσο δεδομένο είναι ότι ανταγωνίζονται σε μια παγκόσμια αγορά για την προσέλκυση ταλέντων, αναφέρει η έκθεση της Ernst & Young.
Από το 41% όσων αναμένουν αύξηση, όλοι προέβλεψαν ότι η αύξηση θα υπερβεί και τον μέσο πληθωρισμό.
Τους Βρετανούς τραπεζίτες ξεπέρασαν σε αισιοδοξία μόνο οι Ολλανδοί και οι Ισπανοί, αναφορικά με τις αμοιβές τους, με το 43% και το 50% αντίστοιχα να περιμένει ενισχυμένες απολαβές.
«Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν οποιεσδήποτε σημαντικές αυξήσεις για τους ιδιώτες, ή να ρισκάρουν την έντονη κριτική από τους μετόχους και τους πολιτικούς», αναφέρει η Ernst & Young.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης