Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα… βήμα πριν τη στάση πληρωμών η Αργεντινή - Τι καταγγέλλουν τα hedge funds - Στις 30 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία

Ένα… βήμα πριν τη στάση πληρωμών η Αργεντινή - Τι καταγγέλλουν τα hedge funds - Στις 30 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία
«Η κυβέρνηση της Αργεντινής παίζει στα ζάρια τις ζωές και το μέλλον των Αργεντινών»
Στριμωγμένη στη… γωνία βρίσκεται η Αργεντινή, καθώς το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών στις 30 Ιουλίου φαντάζει αρκετά πιθανό.
Μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του Aurelius Capital Management, ενός εκ των πιστωτών της Αργεντινής, προειδοποίησε πως η χώρα της λατινικής Αμερικής βρίσκεται ενώπιον νέων χρηματοπιστωτικών κινδύνων.
Το κλίμα ανησυχίας εντείνεται και εξαιτίας της απουσίας ενός προγράμματος για τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις. Σημειώνεται πως η τελευταία συνάντηση μεταξύ της Αργεντινής και των hedge funds έλαβε χώρα την Παρασκευή. Έκτοτε, δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν νέα συνάντηση των δύο πλευρών.
Υπενθυμίζεται πως οι διαπραγματεύσεις αφορούν την αποπληρωμή ομάδας hedge funds, η οποία αρνήθηκε να υπαχθεί στις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010.
«Η κυβέρνηση της Αργεντινής αρνείται τις απευθείας διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, εξακολουθεί να παίζει στα ζάρια τις ζωές και το μέλλον των Αργεντινών» αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Aurelius Capital Management.
Εάν δεν επέλθει συμφωνία έως τις 30 Ιουλίου, τότε η Αργεντινή θα κληθεί να κηρύξει στάση πληρωμών, για ακόμη μία φορά στη σύγχρονη οικονομική της ιστορία.
Το χρέος που καλούνται να ρυθμίσουν οι δύο πλευρές ανέρχεται στα 1,33 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης