Τελευταία Νέα
Διεθνή

Samsung - Εντόπισε περιστατικό παράνομης παιδικής εργασίας σε συνεργάτιδα εταιρεία

tags :
Samsung - Εντόπισε περιστατικό παράνομης παιδικής εργασίας σε συνεργάτιδα εταιρεία
Οι αρχές εξετάζουν το ζήτημα
Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι έχει βρει «αποδεικτικά στοιχεία ύποπτης παιδικής εργασίας» σε εργοστάσιο της κινεζικής εταιρείας Dongguan Shinyang Electronics, με την οποία συνεργάζεται.
Η εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα στον προμηθευτή της μετά την έκθεση της ακτιβιστικής ομάδας, China Labor Watch, που κατηγόρησε την Dongguan Shinyang Electronics για πρόσληψη παιδιών.
Η κορεατική εταιρεία Samsung έχει «προσωρινά» αναστείλει την συνεργασία με τον προμηθευτή της, ενώ δήλωσε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν προβεί σε έρευνα του ζητήματος.
«Εάν προκύψει από τις έρευνες το συμπέρασμα ότι ο προμηθευτής πράγματι έχει προσλάβει παρανόμως παιδιά, η Samsung θα διακόψει οριστικά το συμβόλαιο με τον προμηθευτή, καθώς έχει η πολιτική της προστάζει μηδενική ανοχή σε ζητήματα παιδικής εργασίας», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Samsung.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Samsung θα ενισχύσει τη διαδικασία πρόσληψης όχι μόνο στις εγκαταστάσεις παραγωγής της, αλλά και στους προμηθευτές της, για να αποτρέψει περίπτωση επανάληψης τέτοιου περιστατικού».
Η Dongguan Shinyang Electronics είχε ελεγθεί άλλες τρεις φορές χωρίς, όμως, να   εντοπιστεί παραβίαση του κανονισμού περί παιδικής εργασίας κατά τους σχετικούς ελέγχους.
Η τελευταία ημερομηνία ελέγχου ήταν στις 25 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ενώ εντοπίστηκαν , τελικά, αποδεικτικά στοιχεία παράνομης πρόσληψης με ημερομηνία 29 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης