Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου μήνυσε την Amazon

tags :
ΗΠΑ - Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου μήνυσε την Amazon
Κατηγορείται ότι επέτρεψε μη εξουσιοδοτημένες αγορές
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) προέβη σε μήνυση της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Amazon, με την κατηγορία ότι επέτρεψε μη εξουσιοδοτημένες αγορές εκατομμυρίων δολαρίων, από παιδιά.
Η FTC επιδιώκει την επιδίκαση αποζημιώσεων για τις οικογένειες των παιδιών που χρεώθηκαν.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Amazon αρνήθηκε διακανονισμό, που πρότεινε η FTC, και έγραψε σε επιστολή του προς τον ρυθμιστή ότι δεν θα δεχθεί αυστηρότερους ελέγχους, σε αντίθεση με την εταιρεία Apple, που αποδέχτηκε  παρόμοιες επιβαρύνσεις.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της FTC, Edith Ramirez, αναφέρει πως το «σύστημα της Amazon in-app επέτρεψε στα παιδιά να επιβαρύνουν με απεριόριστες χρεώσεις τους λογαριασμούς των γονιών τους χωρίς άδεια», ενώ συμπλήρωσε πως «ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Amazon αναγνώρισαν το σοβαρό πρόβλημα του δημιούργησε η συγκεκριμένη λειτουργία».
Σε απάντηση των ισχυρισμών, ένας εκπρόσωπος της Amazon παρέπεμψε σε απόσπασμα από παλαιότερη επιστολή στην οποία αναφέρει πως η εταιρεία είναι «βαθύτατα απογοητευμένη» από τις απαιτήσεις της FTC, καθώς η  «απροθυμία να απομακρυνθεί από την προηγούμενη υπόθεσή της με  την Apple, που είναι όμως μια πολύ διαφορετική περίπτωση, δεν  μας αφήνει άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστούμε την προσέγγισή μας στο δικαστήριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης