Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Έτοιμη να λάβει νέα μέτρα κατά της απειλής του αποπληθωρισμού – Ανησυχεί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

tags :
ΕΚΤ: Έτοιμη να λάβει νέα μέτρα κατά της απειλής του αποπληθωρισμού – Ανησυχεί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις
Η ΕΚΤ επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχονται επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα
Στην επιστροφή του πληθωρισμού της ευρωζώνης σε επίπεδα κοντά στ 2% που είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), θα βοηθήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε τον Ιούνιο η κεντρική τράπεζα, όπως αναφέρει στο bulletin του Ιουλίου.
Η ΕΚΤ επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχονται επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, με φόντο το outlook για τον πληθωρισμό.
Επιπλέον, τονίζει ότι είναι ομόφωνο η δέσμευσή του εκτελεστικού συμβουλίου, για τη λήψη νέων μη συμβατικών μέτρων, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού.
Οι οικονομικοί δείκτες, καταδεικνύουν σύμφωνα με την ΕΚΤ, τη συνέχιση της πολύ σταδιακής ανάκαμψης για την ευρωζώνη, στο β΄τρίμηνο του 2014.
Επιπλέον, η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις δομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και η ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος, θα συνεισφέρει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ, οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης, παραμένουν καθοδικοί.
Ωστόσο οι γεωπολιτικές κίνδυνοι και οι εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές, ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά τις τιμές στην ενέργεια αλλά και την παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα της ευρωζώνης.
Κίνδυνο αποτελεί επίσης η ολιγωρία στις δομικές μεταρρυθμίσεις σε χώρες της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης