Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telefonica – Πρόστιμο 151,8 εκατ. για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης – Απέρριψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την προσφυγή της

Telefonica – Πρόστιμο 151,8 εκατ. για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης – Απέρριψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την προσφυγή της
Κατηγορείται η Telefonica ότι μεταξύ 2001-2006 χρέωνε του αντιπάλους της με υπέρογκα ποσά για ενοικίαση των υποδομών της
Επιβεβαίωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σήμερα Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, το πρόστιμο-ρεκόρ που είχε επιβληθεί στην Τelefonica, ύψους 151,8 εκατ. ευρώ, από την Κομισιόν το 2007 για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ισπανική αγορά ευρυζωνικής σύνδεσης.
Με την απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απορρίπτει στο σύνολό της την προσφυγή της Telefonica και συμφωνεί με την πρωτόδικη απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου τον Μάρτιο του 2012, μη αποδεχόμενο τα επιχειρήματα της ισπανικής εταιρείας.
Αιτιολογώντας το πρόστιμο, οι Βρυξέλλες σημειώνουν ότι μεταξύ 2001 και 2006, η Telefónica χρέωνε τους αντιπάλους της με υπέρογκα ποσά για την ενοικίαση των υποδομών του δικτύου της, αφήνοντάς τους ανεπαρκές περιθώριο ανταγωνισμού.
Η Κομισιόν έκρινε ότι με τις πρακτικές αυτές, η ισπανική αποδυνάμωσε τους αντιπάλους της, παρεμποδίζοντας τη διατήρηση της παρουσίας τους και της ανάπτυξής τους, υποχρώνοντάς τις παράλληλα να υφίστανται απώλειες σε περίπτωση που ήθελαν να ανταγωνιστούν τις τιμές της Telefonica.
Το αποτέλεσμα ήταν οι ισπανοί καταναλωτές να πληρώνουν για ευρυζωνική σύνδεση έως και 20% περισσότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης