Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boeing – Συμφωνία με την Emirates για την αγορά 150 αεροσκαφών – Στα 40 δισ. ευρώ η αξία του συμβολαίου

tags :
Boeing – Συμφωνία με την Emirates για την αγορά 150 αεροσκαφών – Στα 40 δισ. ευρώ η αξία του συμβολαίου
Προβλέπεται οψιόν για αγορά επιπλέον 50 αεροσκαφών
Συμφωνία με την Boeing, για την αγορά 150 αεροσκαφών σε βάθος χρόνου, υπέγραψε ο αεροπορικός γίγαντας του Ντουμπάι, Emirates, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε περίπου 41 δισ. ευρώ (56 δισ. δολ.) με βάση τις τιμές καταλόγου.
Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός όμιλος πέτυχε ένα σημαντικό συμβόλαιο με την Emirates, η οποία σημειωτέον πριν από ένα μήνα ακύρωσε συμβόλαιο με την ευρωπαϊκή εταιρεία Airbus για την αγορά 70 αεροσκαφών Α350, ύψους περίπου 16 δισ. δολαρίων.
Το συμβόλαιο μεταξύ της Boeing και της Emirates, η υπογραφή του οποίου ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, περιλαμβάνει πέραν της παραγγελίας των 150 αεροσκαφών 777Χ, οψιόν για την αγορά επιπλέον 50 αεροσκαφών.
Αν επιβεβαιωθεί η αγορά των επιπλέον αεροσκαφών, τότε το ύψος της σύμβασης θα φθάσει τα 75 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου.
Σημειώνεται ότι η παραγωή των αεροσκαφών της Boeing 777X, που αποτελούν την τελευταία έκδοση των μίνι-τζάμπο της Boeing, θα ξεκινήσει τον 2007 και η πρώτη παράδοση προς τους πελάτες αναμένεται το 2020.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης