Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Μαζική έξοδος των τραπεζών της Δύσης από το Ιράκ - Μειώνουν την έκθεσή τους Citigroup και HSBC

Financial Times: Μαζική έξοδος των τραπεζών της Δύσης από το Ιράκ - Μειώνουν την έκθεσή τους Citigroup και HSBC
«Ετοιμαζόμαστε για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος»
Σε μαζική έξοδο από το Ιράκ τρέπονται οι τράπεζες της Δύσης, μετά την ραγδαία κλιμάκωση του εμπόλεμου κλίματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η αρχή έγινε με την Standard Charterd, η οποία μετέφερε το «αρχηγείο» των δραστηριοτήτων της στη Μέση Ανατολή από την Βαγδάτη στο Dubai. Το παράδειγμά της ακολούθησε όμως και η Citigroup, η οποία παρά τις αρχικές βλέψεις για τζίρο άνω του 1 τρισ. δολαρίων, μετέφερε αρκετές από τις δραστηριότητές της στο γειτονικό Αμάν της Ιορδανίας. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο Ιράκ» αναφέρει η Citigroup, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό στη Βαγδάτη.
Εκτός της Citigroup και της Standard Charterd ωστόσο, εκτός Ιράκ τείνουν και άλλες τράπεζες της Δύσης. Άλλωστε, οι πρώτες ενδείξεις αποσταθεροποίησης της ιρακινής οικονομίας είναι ήδη παρούσες.
Οι αντάρτες του Isis την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεψαν χρήματα και χρυσό αξίας 450 εκ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Μουρούλης, εντείνοντας την αβεβαιότητα των ξένων τραπεζών. «Ετοιμαζόμαστε για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος» δηλώνει στους FT, ένας Ιρακινός τραπεζίτης.
Εκεί άλλωστε αποδίδεται και το «ξεφόρτωμα» της HSBC, η οποία επιχειρεί αγωνιωδώς να μειώσει την έκθεσή της σε ιρακινά assets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης