Τελευταία Νέα
Διεθνή

VW – Αύξηση 3,8% των παγκόσμιων πωλήσεών της στο α' εξάμηνο του 2014 – Ώθηση από την αγορά της Κίνας

tags :
VW – Αύξηση 3,8% των παγκόσμιων πωλήσεών της στο α' εξάμηνο του 2014 – Ώθηση από την αγορά της Κίνας
Αδύναμες οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ευρωπαϊκές αγορές, πτώση σε ΗΠΑ και Λ. Αμερική
Η δυναμική ανάπτυξη στην Κίνα έδωσε ανοδική ώθηση στις πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen σχεδόν 4% στο πρώτο μισό του έτους, ενώ οι πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν αδύναμες και σε ΗΠΑ και Νότια Αμερική συνέχισαν να υποχωρούν.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, η Volkswagen πώλησε περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως τους πρώτους έξι μήνες του έτους, μια αύξηση 3,8% έναντι ένα χρόνο πριν.
Ειδικότερα, η εταιρεία πώλησε 3,07 εκατ. οχήματα το α' εξάμηνο του 2014 έναντι 2,95 εκατ. οχημάτων τον προηγούμενο χρόνο.
Ειδικότερα στην Κίνα, καταγράφηκε αύξηση 19% των πωλήσεων, ήτοι 1,4 εκατ. οχημάτων.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η κατασκευή δύο νέων εργοστασίων στη χώρα προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου.
Ωστόσο, πέραν της Κίνας, η VW παλεύει να διατηρήσει τον ρυθμό δυναμικής ανάπτυξης προκειμένου να εκπληρώσει τον στόχο της να ξεπεράσει την Toyota και την General Μotors, αναδεικνυόμενη στον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως μέχρι το 2018.
Στην Ευρώπη, η VW πώλησε 864.100 οχήματα, ήτοι άνοδος 2,4%, ενώ στη Γερμανία οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές, σημειώνοντας μικρή αύξηση 0,8%, ήτοι 285.700 οχήματα.
Όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ εξακολούθησε να «υποφέρει», καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απέτυχε να παράξει σειρά μοντέλων που θα έχουν απήχηση στους αμερικανούς καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 13%, στις 179.100 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Λατινική Αμερική, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 21%, στις 317.000 οχήματα, ενώ ειδικά στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη αγορά της VW στη Λ. Αμερική, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 17%, στις 255.700 οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης