Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – Απροσδόκητη πτώση των εισαγωγών και εξαγωγών τον Μάιο – Στα 18,8 δισ. ευρώ το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Γερμανία – Απροσδόκητη πτώση των εισαγωγών και εξαγωγών τον Μάιο – Στα 18,8 δισ. ευρώ το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο
Κατά 1,1% υποχώρησαν οι εξαγωγές τον Μάιο και οι εισαγωγές κατά 3,4%
Πτώση μεγαλύτερης του αναμενόμενου καταγράφηκε στις εξαγωγές και εισαγωγές στη Γερμανία για τον μήνα Μάιο, που σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, καταδεικνύεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.
Οι εξαγωγές, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, υποχώρησαν κατά 1,1% τον Μάιο και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,4%, που αποτελεί την πιο απότομη πτώση από τον Νοέμβριο του 2012.
Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε στα 18,8 δισ. ευρώ από τα 17,2 δισ. ευρώ του Απριλίου, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.
Τα στοιχεία αυτά ακολουθούν άλλα απογοητευτικά στοιχεία, όπως τη μείωση στη βιομηχανική παραγωγή, τις αδύναμες παραγγελίες και λιανικές πωλήσεις, καταδεικνύοντας ότι η λοκομοτίβα της ανάπτυξης της Ευρώπης παρουσίασε ένα αδύναμο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης