Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa – Επεκτείνει την εμπορική συνεργασία της με την Air China – Υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης

tags :
Lufthansa – Επεκτείνει την εμπορική συνεργασία της με την Air China – Υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης
Υπεγράφη συμφωνία και για την επέκταση της συνεργασίας στους τομείς συντήρησης και επισκευών
Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa με την κινεζική Air China, με το οποίο οι δύο εταιρίες επεκτείνουν την εμπορική τους συνεργασία.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, στην Κίνα, ανοιγεί τον δρόμο για τη δημιουργία ενός joint venture μεταξύ των δύο αερομεταφορέων.
Οι εταιρείες, μέλη και οι δύο της Star Alliance που προβλέπει τις συνεργασίες των αερομεταφορέων, υπέγραψαν ακόμη συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους στον τομέα της συντήρησης, επισκευών και αναμόρφωσης υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, όπως η Lufthansa, αλλά και οι ανταγωνιστές της British Airways και Air France-KLM, επιζητούν την ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών με ανεπτυγμένες αγορές όπως η Κίνα προκειμένου να αντισταθμίσουν τις συρρικνούμενες επιχειρήσεις τους στην Ευρώπη.
Η ενδυνάμωση των απευθείας σχέσεων με την Κίνα εκτιμάται ως ένας ακόμη τρόπος για να διατηρήσουν τους επιβάτες από το να στραφούν στις γρήγορα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες του Περσικού Κόλπου, όπως οι Emirates, η μεγαλύτερη παγκοσμίως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης