Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικός ο Stiglitz για τα τρέχοντα επίπεδα των αγορών - Δεν αποτελούν σημάδι οικονομικής ανάκαμψης

tags :
Επιφυλακτικός ο Stiglitz για τα τρέχοντα επίπεδα των αγορών - Δεν αποτελούν σημάδι οικονομικής ανάκαμψης
Ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, Dow Jones έσπασε το φράγμα των 17.000 μονάδων την περασμένη Πέμπτη, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας
Ιδιαίτερα «άβολα» νιώθει ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, όσον αφορά τα τρέχοντα επίπεδα των αγορών, ενώ υποστηρίζει ότι δεν αντιστοιχούν σε μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.
Ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, Dow Jones έσπασε το φράγμα των 17.000 μονάδων την περασμένη Πέμπτη, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας.
Ο λόγος που η αγορά είναι ψηλά, οφείλεται εν μέρει στα χαμηλά επιτόκια, οι μισθοί είναι χαμηλοί και οι αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να αναπτύσσονται με ρυθμούς ταχύτερους έναντι της αμερικανικής οικονομίας, πόσο μάλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνει ο Stiglitz σύμφωνα με το CNBC.
Ο Stiglitz, καθηγητής του πανεπιστημίου της Κολούμπια, τόνισε ότι τα πρόσφατα κέρδη της αγοράς δεν αποτελούν σημάδι ότι γινόμαστε μάρτυρες της ανάκαμψης, καθώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις περί του αντιθέτου.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve, ο Stiglitz εκτιμά ότι είναι σωστή η επιλογή της να μην αυξήσει άμεσα τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης