Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφρική – Κοινή στρατηγική 11 χωρών για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού έμπολα

Αφρική – Κοινή στρατηγική 11 χωρών για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού έμπολα
Μέχρι τώρα έχουν μολυνθεί από τον ιό 759 άτομα σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, εκ των οποίων τα 467 απεβίωσαν
Στην υιοθέτηση κοινής στρατηγικής στη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού έμπολα, από τον οποίο έχουν χάσει μέχρι στιγμής περί τα 500 άτομα, προχώρησαν οι υπουργοί Υγείας 11 χωρών της Αφρικής.
Σε μία έκτακτη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Γκάνα, οι υπουργοί υποσχέθηκαν καλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της πιο θανατηφόρας επιδημίας.
Μέχρι τώρα 759 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, εκ των οποίων τα 467 έχουν αποβιώσει.
Βάσει της νέας στρατηγικής που υιοθετήθηκε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα ανοίξει κέντρο ελέγχου στη Γουινέα προκειμένου να συντονίζει την τεχνική υποστήριξη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού, δεν είναι εφικτό να δοθεί σαφής απάντηση ως προς το πόσο θα μπορούσε να εξαπλωθεί η επιδημία και πρόσθεσε ότι το λιγότερο που υπολογίζεται για την αντιμετώπισή της είναι από μερικούς μήνες μέχρι αρκετούς μήνες.
Σημείωσε ακόμη ότι ελπίζουμε να δούμε μια θετική στροφή όταν θα αρχίσει να καταγράφεται μείωση των περιπτώσεων τις επόμενες αρκετές εβδομάδες.
Πάντως, εκτιμάται ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού της επιδημίας είναι η ενημέρωση των πολιτών και όχι το κλείσιμο των συνόρων, καθώς σε κάποιες περιοχές, παραδοσιακές πεποιθήσεις έχουν θέσει εμπόδια σε μέτρα για τη δημόσια υγεία, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του ιού.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι επιτίθενται σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας, αναγκάζοντάς τους να κλείσουν τα κέντρα έκτακτης ανάγκης.
Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει ήδη 150 ειδικούς στη Δυτική Αφρική τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία.
Σημειώνεται ότι ο ιός έμπολα μεταδίδεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά ανθρώπου που ήδη έχει μολυνθεί.
Δεν υπάρχουν εμβόλια, ούτε θεραπεία, με τον ιό να σκοτώνει το 90% όσων έχουν μολυνθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης