Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Bachelet (πρόεδρος Χιλής) – Παρουσίασε σχέδιο υποδομών 28 δισ. δολ. – Στόχος, να δοθεί ώθηση στην οικονομία

tags :
Μ. Bachelet (πρόεδρος Χιλής) – Παρουσίασε σχέδιο υποδομών 28 δισ. δολ. – Στόχος, να δοθεί ώθηση στην οικονομία
Στόχος της κυβέρνησης, οι επενδύσεις στις υποδομές να φθάσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα οκτώ χρόνια
Σχέδιο κατασκευής υποδομών, ύψους 28 δισ. δολαρίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε βάθος επταετίας, παρουσίασε χθες, Πέμπτη, η πρόεδρος της Χιλής, Michelle Bachelet, σε μια προσπάθεια εκμοντερνισμού της χώρας, αλλά και με στόχο να δοθεί ώθηση στην υποτονική οικονομική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τη Μ. Bachelet, η οποία ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Μάρτιο, πρώτο πεδίο επενδύσεων ύψους περί τα 18,8 δισ. δολ., θα αποτελέσουν τα φράγματα και τα λιμάνια, ενώ ένα δεύτερο πεδίο επενδύσεων, ύψους 9,9 δισ. δολ., θα αφορά αυτοκινητόδρομους, μέσω παραχωρήσεων.
Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Χιλής, «θα υπάρξει ανάπτυξη μόνο αν επενδύσουμε δυναμικά στις δημόσιες υποδομές» και πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν επίπεδα υποδομών και δημόσια αγαθά παρόμοια με αυτά που ισχύουν στις ανεπτυγμένες χώρες, πρέπει να αυξηθεί η ικανότητα της χώρας να επενδύσει σε αυτούς τους τομείς στο 3,5% του ΑΕΠ, από το 2,5% που είναι τώρα.
Με βάση το πακέτο υποδομών που παρουσιάστηκε, η κυβέρνηση έχει υπολογίσει επενδύσεις σε νέα έργα που κατά μέσο όρο θα φθάνουν το 1,7% του ΑΕΠ ανά έτος, που σε συνδυασμό με αυτές στους τομείς των κατοικιών, υγείας και μεταφορών θα φθάσουν στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα οκτώ χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης