Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Η χαλαρή νομισματική πολιτική γεννά κινδύνους - Με χαμηλά επιτόκια, οι κυβερνήσεις δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις

tags :
Weidmann (Bundesbank): Η χαλαρή νομισματική πολιτική γεννά κινδύνους - Με χαμηλά επιτόκια, οι κυβερνήσεις δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις
Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή και αποτιμηθεί ο αντίκτυπος των μέτρων της ΕΚΤ του Ιουνίου
Νέο σήμα κινδύνου για τις αποφάσεις που λαμβάνει η ΕΚΤ εκπέμπει ο γνωστός αντιρρησίας, ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.
"Η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική γεννά κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", τόνισε, για να συμπληρώσει πως "σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, μειώνονται οι πιέσεις στις κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή".
Εστιάζοντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ στις 5 Ιουνίου, ο Weidmann δήλωσε πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή και αποτιμηθεί ο αντίκτυπός τους.
"Για την Ευρωζώνη, η νομισματική πολιτική έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Η συνεισφορά στη σταθερότητα των τιμών είναι εμφανής", δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Bundesbank και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Αναφερόμενος στην πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τόνισε πως "όσο περισσότερο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης