Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέλαση των μαχητών του ΙΚΙΛ στη Συρία – Στα χέρια τους πολλές πόλεις στα σύνορα με το Ιράκ

Επέλαση των μαχητών του ΙΚΙΛ στη Συρία – Στα χέρια τους πολλές πόλεις στα σύνορα με το Ιράκ
Αντάρτες εγκατέλειψαν τη μάχη εναντίον των πανίσχυρων εξτρεμιστικών ομάδων του ΙΚΙΛ
Πόλεις και χωριά της Συρίας, που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη στα σύνορα με το Ιράκ, έπεσαν το ένα μετά το άλλο στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) σήμερα, Πέμπτη, καθώς ομάδες ανταρτών που συνδέονται με τις φυλές της περιοχής εγκατέλειψαν τη μάχη εναντίον των πανίσχυρων εξτρεμιστικών ομάδων, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Όπως επισημαίνουν, οι τζιχαντιστές, που έχουν καταλάβει σημαντικά τμήματα στη Συρία και το Ιράκ, έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο διάδρομο που εκτείνεται από τα συριακά σύνορα στην πόλη Μπουκαμάλ μέχρι την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση πρωτεύουσα της επαρχίας Ντεΐρ ελ-Ζουρ στα βορειοδυτικά.
Υπό την καθοδήγηση του ιρακινού μαχητή, γνωστού ως Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε ανακήρυξε αυτή την εβδομάδα την ίδρυση χαλιφάτου στα τμήματα που έχει καταλάβει στη βορειοανατολική Συρία και το βόρειο Ιράκ.
Παράλληλα, ανακήρυξε τον αλ-Μπαγκνταντί επικεφαλής του νέου αυτού κράτους που κυβερνάται βάσει των νόμων της Σαρία και απαίτησε όλοι οι Μουσουλμάνοι να υποταχθούν σε αυτόν.
Η πλειψηφία των ομάδων ανταρτών της Συρίας που μάχονταν για την αποπομπή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ απέρριψαν τη διακήρυξη του αλ-Μπαγκνταντί.
Οι ομάδες ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων και του μετώπου Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μάχονται εναντίον των εξτρεμιστών από την αρχή του έτους.
Σημειώνεται ότι περί τις 7.000 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι μαχητές, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης