Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Ζητούν πρόσθετα μέτρα στα αεροδρόμια του εξωτερικού υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων με βόμβες νέου τύπου

ΗΠΑ – Ζητούν πρόσθετα μέτρα στα αεροδρόμια του εξωτερικού υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων με βόμβες νέου τύπου
Εκφράζονται ανησυχίες ότι τρομοκρατικές οργανώσεις σε Συρία και Υεμένη προσπαθούν να αναπτύξουν δύσκολα ανιχνεύσιμες βόμβες
Μέτρα περαιτέρω ενίσχυσης της ασφάλειας στα αεροδρόμια του εξωτερικού, που κάνουν πτήσεις προς τις ΗΠΑ, φέρεται να έχουν αναλάβει να προωθήσουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, καθώς εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις στον αέρα.
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο βρετανός γραμματέας Μεταφορών, Πάτρικ Μακ Λάφιν, επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται για να προστατευθεί το κοινό.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, κρίνεται αναγκαία η λήψη επιπλέον μέτρών καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και την Υεμένη προσπαθούν να αναπτύξουν βόμβες οι οποίες θα ανιχνεύονται πολύ δύσκολα.
Παράλληλα, αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η αεροπλοΐα παραμένει ένας ελκυστικός στόχος για τους τρομοκράτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι ψάχνουν συνεχώς να βρουν τρόπους να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια.
Όπως επισημαίνει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, θα δοθούν οδηγίες στις αρχές των αεροδρομίων και τις αεροπορικές εταιρείες να ελέγχουν διεξοδικά τα παπούτσια των επιβατών και τις ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρουν.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Τζεχ Τζόνσον, σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τα μέτρα για την προώθηση της ασφάλειας στην πολιτική αεροπορία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να προκαλέσει αναστάτωση στο επιβατικό κοινό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης