Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη – Σε υψηλό οκτώ μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο – Στις 75,1 μονάδες

Ταϊλάνδη – Σε υψηλό οκτώ μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο – Στις 75,1 μονάδες
Η άνοδος οφείλεται μεταξύ άλλων στo στρατιωτικό πραξικόπημα, που βελτίωσε την πολιτική σταθερότητα
Υψηλό οκτώ μηνών «χτύπησε» ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ταϊλάνδη τον Ιούνιο, κυρίως εξαιτίας του στρατιωτικού πραξικοπήματος που βελτίωσε την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Όπως επισημαίνεται σε έκθεση του Πανεπιστημίου του ταϊλανδέζικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Ιούνιο στις 75,1 μονάδες απο 70,7 τον Μάιο, όταν ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά γιρ πρώτη φορά έπειτα από 14 μήνες.
Η παρέμβαση του στρατού την 22α Μαΐου, για να μπει τέλος στη διάρκει άνω του ενός μηνός βίαιη πολιτική κρίση και οι κινήσεις της χούντας να ενισχύσει την οικονομία, είχαν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τον διευθυντή του Οικονομικού και Επιχειρηματικού Κέντρου Προβλέψεων του πανεπιστημίου.
Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν θετικά είναι η πρόσφατη αναβάθμιση από την Τράπεζα της Ταϊλάνδης των προοπτικών ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους, αλλά και η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015 στο 5,5% από 4,8% νωρίτερα.
Επωφελώς για την καταναλωτική εμπιστοσύνη λειτούργησαν επίσης οι πληρωμές ύψους 2,7 δισ. δολ. που οφείλονταν σε αγρότες στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος επιδότησης ρυζιού, η σταθεροποίηση του νομίσματος της χώρας, μπατ, αλλά και η συνεχής άνοδος του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Ταϊλάνδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης