Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση ο N. Sarkozy - Η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς - Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά

Στην αντεπίθεση ο N. Sarkozy - Η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς - Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά
"Δεν έδρασα ουδέποτε εναντίον των δημοκρατικών αρχών και της νομιμότητας"
Στην αντεπίθεση «πέρασε» ο Nicolas Sarkozy, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας ως πολιτική τη δίωξή του.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Europe 1», ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε πως η δικαστική του περιπέτεια πραγματοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους.
«Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή. Πρέπει να πούμε στους Γάλλους πως η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στην ουσία των κατηγοριών, ο N. Sarkozy αποσαφήνισε πως ουδέποτε πρόδωσε το γαλλικό λαό. «Δεν έδρασα ουδέποτε εναντίον των δημοκρατικών αρχών και της νομιμότητας» συμπλήρωσε εν συνεχεία.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, ο οποίος κρατήθηκε και ανακρίθηκε για 15 ώρες, αφέθηκε ελεύθερος αφού τέθηκε επίσημα υπό δικαστική έρευνα με την κατηγορία της ενεργής διαφθοράς.
Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τίθεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ η κατηγορία που τον βαρύνει είναι «ενεργή διαφθορά».
Όπως είχε αποκαλύψει το "Mediapart" τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική Δικαιοσύνη είχε υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες του Sarkozy με τον δικηγόρο του,οι οποίες σχετίζονταν με το γνωστό σκάνδαλο "Μπετανκούρ".
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος είχε κατηγορηθεί, και τελικά αθωωθεί για εκμετάλλευση της σωματικής και πνευματικής αδυναμίας της γηραιής ιδιοκτήτριας της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ,για να της αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007.
Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας επιχείρησε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις, με τη βοήθεια του συνηγόρου του και αν υποσχέθηκε ανταλλάγματα σε ανώτατο δικαστή, προκειμένου να του αποκαλύψει πληροφορίες για την υπόθεση.
Είναι η πρώτη φορά που πρώην ανώτερος αξιωματούχος της Γαλλίας βρέθηκε υπό κράτηση.
Η υπόθεση δεν αποκλείεται να αποβεί μοιραία για τις φιλοδοξίες του Sarkozy αν επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει την προεδρία το 2017.
Στο πλευρό του Sarkozy στάθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Alain Juppe, ο οποίος μέσω του twitter έστειλε μήνυμα υποστήριξης προς τον Sarkozy, αναφέροντας πως οι συνήγοροι του θα αποδείξουν ότι είναι αθώος.

(Πρώτη Ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουλίου - 09:46)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης