Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Τα επιτόκια δεν συνιστούν μοχλό διασφάλισης της τραπεζικής σταθερότητας - Μοναδικό κριτήριο για την Fed η μείωση της ανεργίας

tags :
Yellen (Fed): Τα επιτόκια δεν συνιστούν μοχλό διασφάλισης της τραπεζικής σταθερότητας - Μοναδικό κριτήριο για την Fed η μείωση της ανεργίας
«Τα επιτόκια δεν θα αλλάξουν λόγω των ανησυχιών για τη σταθερότητα των τραπεζών»
Τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την νομισματική πολιτική της Fed αποσύνδεσε η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Janet Yellen.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΝΤ, η J. Yellen υποστήριξε πως οι αμερικανικές τράπεζες δεν διατρέχουν κανέναν ουσιαστικό κίνδυνο. Επομένως, συμπλήρωσε, η νομισματική πολιτική της Fed πρέπει να συνεχίσει να στοχεύει στη μείωση της ανεργίας.
«Η πολιτική των επιτοκίων δεν συνιστά εργαλείο διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» τόνισε χαρακτηριστικά. «Τα επιτόκια δεν θα αλλάξουν λόγω των ανησυχιών για τη σταθερότητα των τραπεζών» συμπλήρωσε. «Η νομισματική πολιτική της Fed πρέπει να εστιάσει στη μείωση της ανεργίας και στη σταθεροποίηση των τιμών» διέτεινε εν συνεχεία.
Ωστόσο, επισήμανε πως υπό ορισμένες συνθήκες, η νομισματική πολιτική δύναται να καταστεί μοχλός διασφάλισης των τραπεζών. «Μερικές φορές, η αύξηση των επιτοκίων κρίνεται αναγκαία για την συρρίκνωση των τραπεζικών κινδύνων» τόνισε παράλληλα.
Καταλήγοντας, μετέθεσε την ευθύνη για τη διασφάλιση της σταθερότητας στις εποπτικές αρχές, οι οποίες  έχουν ως κεντρικό ρόλο την επίβλεψη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. «Προτεραιότητα των εποπτικών αρχών είναι η αποτροπή εμφάνισης ενδεχόμενης φούσκας ή κρίσης» ανέφερε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης