Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ - Η τόνωση της παραγωγικότητας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες οικονομίες

ΟΟΣΑ - Η τόνωση της παραγωγικότητας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες οικονομίες
Για να φθάσουν στα επίπεδα των μέσων εισοδημάτων στις χώρες του ΟΟΣΑ ως το 2050
Την αναγκαιότητα να αυξηθεί η παραγωγικότητα της εργασίας στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, με στόχο τα επίπεδα εισοδήματος να καταστούν συγκρίσιμα με εκείνα των ανεπτυγμένων χωρών, τονίζει σε σημερινή έκθεση του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Η τόνωση της παραγωγικότητας θα είναι το κλειδί για την τόνωση της ανάπτυξης», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Γκουρία πολλές χώρες με μεσαία εισοδήματα δεν αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα για να φθάσουν στα επίπεδα των μέσων εισοδημάτων στις χώρες του ΟΟΣΑ ως το 2050.
Με βάσει τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού η μέση παραγωγικότητα μεταξύ των κρατών-μελών του ανέρχεται σε 86.000 δολάρια σε σύγκριση με 21.600 δολάρια στις χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).
Οι χώρες αυτές αναπτύσσονταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 6,3% πριν από την οικονομική κρίση του 2008, όμως ο ρυθμός αυτός προοδευτικά επιβραδύνθηκε στο 5,3% έκτοτε και αναμένεται να καταγραφεί ακόμη μεγαλύτερη μείωσή του, στο 4,7%.
Η Κίνα αναμένεται να συνεχίσει να απολαύει μιας αύξησης του δείκτη της ετήσιας εργατικής παραγωγικότητά της, της τάξης του 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης