Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αυτοανακηρυγμένο χαλιφάτο Islamic State ασκεί "μεταναστευτική πολιτική"

Το αυτοανακηρυγμένο χαλιφάτο Islamic State ασκεί
Φόβος για απάντηση της Al-Qaeda
«Σε δικαστές και σε όλους εκείνους που έχουν στρατιωτικές και διαχειριστικές ικανότητες, και σε γιατρούς και μηχανικούς όλων των τομέων» έκανε έκκληση να προστρέξουν στο Ισλαμικό Κράτος, το αυτοανακηρυγμένο χαλιφάτο, ο ηγέτης του Abu Bakr al-Baghdadi.
Φαίνεται ότι ακολουθείται μια «μεταναστευτική πολιτική», καθώς το κάλεσμα αφορά ουσιαστικά επαγγελματίες απαραίτητους για την ανοικοδόμηση ενός κράτους.
Αναμενόμενη ήταν σίγουρα και η έκκληση σε «τζιχαντιστές μαχητές», να ενισχύσουν τον αγώνα της ISIS, στο όνομα του Αλλάχ.
Ο κίνδυνος που προβάλει, και για τον οποίο κάνουν λόγο οι πολιτικοί αναλυτές, είναι η διαφαινόμενη δύναμη της ISIS να προκαλέσει την αντίδραση της Al-Qaeda.
Για την άλλοτε κυρίαρχη οργάνωση, η δύναμη που έχει αποκτήσει το παρακλάδι είναι μια πρόκληση και αυτό που φοβούνται οι αναλυτές είναι ότι όταν αποφασίσει να απαντήσει το χτύπημα θα είναι μεγάλο.
Στον πόλεμο για την ηγεσία του κινήματος των τζιχαντιστών,  εκτιμούν ότι ο μόνος ηττημένος θα είναι η Δύση και οι υπόλοιπες μη ισλαμιστικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης