Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπές στην χάραξη των συνόρων στη Μέση Ανατολή – Σε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία προχωρούν οι Κούρδοι του Ιράκ

tags :
Ανατροπές στην χάραξη των συνόρων στη Μέση Ανατολή – Σε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία προχωρούν οι Κούρδοι του Ιράκ
Να ενώσουν τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου επιθυμούν οι τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι θέλουν και την Ελλάδα!
Σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις και ανατροπές αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής το επόμενο διάστημα καθώς η παρουσία και η επέλαση των Σουνιτών τζιχαντιστών της ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε) πυροδοτεί την υλοποίηση σεναρίων και φιλοδοξιών που μέχρι πρότινος ήταν ανενεργά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Κούρδων του Ιράκ.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το βρετανικό BBC, ο Massoud Barzani, ηγέτης των ημι-αυτόνομων κουρδικών περιοχών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων μηνών θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των κουρδικών περιοχών.
«Το Ιράκ είναι ουσιαστικά ήδη διαχωρισμένο» αναφέρει ο Barzani την ώρα που συνέρχεται το Κοινοβούλιο του Ιράκ για πρώτη φορά από τις εκλογές του περασμένου Απριλίου σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ενωτική κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει όχι μόνο την εντεινόμενη πολιτική κρίση αλλά και την επέλαση των Σουνιτών τζιχαντιστών.
Ακριβώς σε αυτήν την επέλαση, οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ βρήκαν την ευκαιρία να επεκτείνουν τον έλεγχο τους και σε ολόκληρο το Κιρκούκ αλλά πλέον δεν κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις.
«Ότι  έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι είναι δικαίωμα του Κουρδιστάν να επιτύχει την ανεξαρτησία του. Από εδώ και πέρα, δεν το κρύβουμε ότι αυτός είναι ο στόχος μας. Το Ιράκ ουσιαστικά είναι ήδη διαχωρισμένο. Και εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να μείνουμε σε αυτήν την τραγική κατάσταση; Δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω για την ανεξαρτησία. Είναι θέμα του λαού. Θα προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα σε μερικούς μήνες» τόνισε ο Barzani.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu στήριξε την ιδέα της ανεξαρτησίας των Κούρδων, οι οποίοι διεκδικούν ένα ανεξάρτητο κράτος παρά το γεγονός ότι οι πληθυσμοί τους παραμένουν διασκορπισμένοι στη Συρία, στην Τουρκία, στο Ιράκ και στο Ιράν.
Αλλά δεν είναι μόνο οι Κούρδοι, οι οποίοι σχεδιάζουν την αλλαγή των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Είναι και οι ίδιοι οι Σουνίτες τζιχαντιστές της ISIS, οι οποίοι αφού ανακοίνωσαν την ίδρυση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, υπογραμμίζουν ότι κύριο μέλημα τους είναι να επεκταθούν και σε άλλα εδάφη για να ενώσουν τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου.
Μάλιστα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ένας χάρτης που δείχνει ότι οι Τζιχαντιστές επιθυμούν να καταλάβουν εδάφη όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά στα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην περιοχή του Καυκάσου, σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας και κεντρικής Αφρικής καθώς και σε μια τεράστια έκταση της Ασίας που περιλαμβάνει ολόκληρη την Ινδία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης