Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική - Πιθανότητα μειωμένης τουριστικής προσέλευσης

Νότια Αφρική - Πιθανότητα μειωμένης τουριστικής προσέλευσης
Εξαιτίας των αυστηρότερων όρων για χορήγηση βίζας
Η απόφαση της Νότιας Αφρικής να κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες για χορήγηση βίζας, με στόχο την καταπολέμηση της εμπορίας παιδιών, θα έχει ως αντίκτυπο την πτώση του τουριστικού τομέα, δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Derek Hanekom.
Οι περιορισμοί, που προτάθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στα τέλη του Σεπτεμβρίου, θα επιβληθούν σε γονείς και κηδεμόνες που ταξιδεύουν με ανήλικα παιδιά.
Θα πρέπει, πλέον, να έχουν στην κατοχή τους τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αλλά και να δίνουν τα βιομετρικά τους στοιχεία στα γραφεία έκδοσης βίζας.
«Όσοι απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού θεωρούν ότι είναι πιθανό να επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα του προορισμού μας, σε μια εποχή όπου οι χώρες προσπαθούν να διευκολύνουν την διαδικασία έκδοσης βίζας», δήλωσε ο Hanekom, ενώ τόνισε πως "κάθε θέμα, που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, για τις διεθνείς αφίξεις τουριστών στη Νότια Αφρική, είναι μια ανησυχία."
Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Νότια Αφρική κάθε χρόνο.
Η κυβέρνηση στοχεύει σε ετήσιο εισόδημα 500 δισεκατομμυρίων ραντ (47 δισ. δολ.) από τον τουρισμό μέχρι το 2020 και σε ανάπτυξη 225 χιλ. νέων θέσεων εργασίας, καθώς προσπαθεί να ρίξει το ποσοστό ανεργίας, που αγγίζει το 25%.
Ο Hanekom είπε ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου τουρισμού συνεργάζονται στενά με τους ομολόγους τους, στο υπουργείο εσωτερικών, με στόχο την αποσαφήνιση τυχόν παρανοήσεων σχετικά με τους νέους κανόνες και την επίλυση όσων προβλημάτων, τυχόν προκύψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης