Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πουέρτο Ρίκο: «Ανοίγει» ο δρόμος για μερική αναδιάρθρωση του χρέους - Προωθείται haircut σε ομόλογα αξίας 13,7 δισ. δολαρίων

Πουέρτο Ρίκο: «Ανοίγει» ο δρόμος για μερική αναδιάρθρωση του χρέους - Προωθείται haircut σε ομόλογα αξίας 13,7 δισ. δολαρίων
«Το χρέος των δημόσιων οργανισμών ισούται με το 40% του συνολικού δημόσιου χρέους»
Τον δρόμο για την αναδιάρθρωση μέρους του χρέους της «άνοιξε» η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο. Πρόκειται για το χρέος των δημόσιων οργανισμών, συνολικού ύψους 13,6 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Alejandro Garcia Padilla κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο, βάσει του οποίου επιτρέπεται η αναδιάρθρωση ομολόγων των δημόσιων οργανισμών. Σημειώνεται βέβαια, πως το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση κρατικών ομολόγων.
Εάν εγκριθεί η κατατεθείσα νομοθεσία, τότε θα συνιστά το πρώτο «βήμα» για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 13 δισ. δολάρια. Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του Πουέρτο Ρίκο ανέρχονται στα 70 δισ. δολάρια!
Η αναδιάρθρωση του χρέους αφορά κυρίως, την κρατική επιχείρηση ενέργειας και τον κρατικό οργανισμό μεταφορών.
«Το χρέος των δημόσιων οργανισμών ισούται με το 40% του συνολικού δημόσιου χρέους» επισημαίνουν αναλυτές της Fed, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο νησιωτικό κράτος.
Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η  Standard & Poor’s υποβάθμισε την Electric Power Authority of Puerto Rico σε «ΒΒΒ-». Παράλληλα, το Φεβρουάριο, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης είχε μειώσει την αξιολόγηση της Highways and Transportation Authority of Puerto Rico σε «ΒΒ-».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης