Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ – Να αντιμετωπιστεί στρατιωτική η προέλαση των Σουνιτών τζιχαντιστών στο Ιράκ

tags :
ΟΗΕ – Να αντιμετωπιστεί στρατιωτική η προέλαση των Σουνιτών τζιχαντιστών στο Ιράκ
Στους 1.300 οι νεκροί – Δεν κινδυνεύουν τα πετρελαϊκά αποθέματα του νότιου Ιράκ
Την άποψη πως η προέλαση των Σουνιστών τζιχαντιστών στο Ιράκ πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατιωτικά εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ Nickolay Mladenov, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως από μόνες τους οι στρατιωτικές λύσεις δεν αρκούν.
Σε δηλώσεις του ο Mladenov, τόνισε πως η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση ενώ παράλληλα δήλωσε πως τα πετρελαϊκά αποθέματα του νότιου Ιράκ παραμένουν ασφαλή.
Όπως είπε, ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών πολιτών ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.300, έναντι των 1.000 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
«Το μέρος της κρίσης που έχει προκληθεί από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIS) πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατιωτικά», τόνισε ο Mladenov, αναφέροντας ότι πρέπει να βελτιωθεί η πολιτική συνεργασία μεταξύ των Κούρδων του Ιράκ και της κυβέρνησης της Βαγδάτης
Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή του στην παρουσία στο Ιράκ στρατιωτικών συμβούλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι έχουν ήδη συναντηθεί με τους ιρακινούς στρατιωτικούς ηγέτες, εξέφρασε ο Σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σαντρ.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από την σιιτική ιερή πόλη Νατζάφ, δήλωσε ότι θα αποδεχόταν μια «διεθνή υποστήριξη από χώρες που δεν καταλαμβάνουν το Ιράκ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης