Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ – Επίθεση σουνιτών ανταρτών σε αεροπορική βάση – Έφθασαν οι πρώτοι Αμερικανοί σύμβουλοι

tags :
Ιράκ – Επίθεση σουνιτών ανταρτών σε αεροπορική βάση – Έφθασαν οι πρώτοι Αμερικανοί σύμβουλοι
Σε κλοιό η πόλη Γιατρίμπ, 90 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης
Σε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις του Ιράκ επιτέθηκαν οι σουνίτες αντάρτες, την ώρα που έφθαναν στη χώρα οι πρώτες ομάδες Αμερικανών, που θα αναλύσουν την κατάσταση με σκοπό να αποφασίσουν πώς θα βοηθήσουν την ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα της εναντίον των τζιχαντιστών μαχητών.
Δύο εβδομάδες επέλασης των ανταρτών, υπό την καθοδήγηση του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), απειλούν να διασπάσουν τη χώρα δυόμισι χρόνια μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κάλεσε του κούρδους ηγέτες να συστρατευθούν με τη Βαγδάτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους σουνίτες αντάρτες.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη, οι αντάρτες μαχητές μάχονται με τις ιρακινές δυνάμεις στην πόλη Γιατρίμπ, που βρίσκεται 90 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, με τον δήμαρχο της πόλης να αναφέρει ότι τέσσερις μαχητές έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.
Οι αντάρτες έχουν περικυκλώσει αεροπορική βάση κοντά στην πόλη, γνωστή ως «στρατόπεδο Anaconda» επί αμερικανικής κατοχής, επιτιθέμενοι με όλμους.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης