Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aνάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στο επίκεντρο της Συνόδου στις 26-27/6 - Κρίνεται η υποψηφιότητα Juncker για την προεδρία της Κομισιόν

Aνάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στο επίκεντρο της Συνόδου στις 26-27/6 - Κρίνεται η υποψηφιότητα Juncker για την προεδρία της Κομισιόν
Τι αναφέρει το προσχέδιο των όσων θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες
Την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Όπως αποκαλύπτει το προσχέδιο των όσων θα συζητηθούν στη διάρκεια της διήμερης Συνόδου - το οποίο παρουσιάζει το Reuters - θα επιχειρηθεί ένας επανακαθορισμός της ευρωπαϊκής ατζέντας και μια προσπάθεια μεταστροφής της ευρωπαϊκής πολιτικής από τις μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων στην τόνωση της ανάπτυξης.
Το προσχέδιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της ΕΕ, H. V. Rompuy, την ώρα που η Ευρώπη δίνει αγώνα για τη θωράκιση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το προσχέδιο, η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή.
"Δεδομένου του υψηλού χρέους, η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί στην Ευρωζώνη", επισημαίνεται στο ευρωπαϊκό έγγραφο.
"Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη και ανομοιογενής", τονίζεται επίσης.
Πέραν της επίσημης ατζέντας, στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί και το καυτό θέμα του επόμενου προέδρου της Κομισιόν.
Κατά τις πληροφορίες ο Rompuy αναμένεται να προτείνει το όνομα του J. C. Juncker για την προεδρία της Κομισιόν στα κράτη μέλη.
Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα Le Monde, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ένα άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών κατά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου, εάν η υποψηφιότητα του Juncker απορριφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26 και 27 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης