Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη φυλακή ο… Άκης της Σλοβενίας – Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον πρώην Σλοβένο πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Στη φυλακή ο… Άκης της Σλοβενίας – Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον πρώην Σλοβένο πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών
Πρώτη ημέρα φυλάκισης για τον Janez Jansa
Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Janez Jansa, ο οποίος προ δύο μηνών καταδικάστηκε για διαφθορά.
Ειδικότερα, ο Janez Jansa, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, που συνδέεται με την προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων από την φινλαδική εταιρεία «Patria Oyj» το 2006.
Ο πρώην Σλοβένος πρωθυπουργός ωστόσο, απορρίπτει τις κατηγορίες δηλώνοντας αθώος, ενώ παράλληλα, κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενες διώξεις.
Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές της Σλοβενίας εκτιμούν πως η φυλάκιση του  Janez Jansa ενδέχεται να γυρίσουν «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση, ενόψει μάλιστα και των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 13ης Ιουλίου.
Άλλωστε, η νυν Πρωθυπουργός, Alenka Bratusek αντιμετωπίζει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα, εξαιτίας της απώλειας των ηνίων του κυβερνώντος κόμματος, κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές αλλαγές.
«Αρκετοί ψηφοφόροι θεωρούν πολικά υποκινούμενη τη φυλάκιση του Janez Jansa και ενδέχεται να στηρίξουν εκλογικά το κόμμα του» αναφέρουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης