Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπ. Ομπάμα (ΗΠΑ) – Στέλνει στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ – Ζητά τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα ενώσει τον ιρακινό λαό

Μπ. Ομπάμα (ΗΠΑ) – Στέλνει στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ – Ζητά τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα ενώσει τον ιρακινό λαό
Αποκλείει προς το παρόν τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ
Περισσότερους από 300 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων στέλνει στο Ιράκ ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ωστόσο απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο άμεσων αεροπορικών επιδρομών και ζήτησε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα γεφυρώνει τις εθνοτικές και θρησκευτικές αντιπαλότητες.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδια σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με μέλη της ομάδας εθνικής ασφάλειας.
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον σιίτη πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι αλ-Μαλίκι, τον οποίο κατηγορούν αμερικανοί αξιωματούχοι ότι έριξε τη σπίθα στην εξελισσόμενη κρίση μέσω πολιτικών που ήταν εναντίον της μειονότητας στη χώρα σουνιτών.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο αντικατάστασης του Νούρι αλ-Μαλίκι, η κυβέρνηση του οποίου μάχεται να περιορίσει την επέλαση των σουνιτών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS).
«Δεν είναι η ώρα για τις ΗΠΑ να επιλέξουν τους ηγέτες του Ιράκ», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι «είναι φανερό, ωστόσο, ότι ότι μόνον ηγέτες που θα κυβερνήσουν με ένα κοινό πρόγραμμα δράσεις θα μπορέσουν να ενώσουν τους Ιρακινούς και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την κρίση».
Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν ο αλ-Μαλίκι είναι ένας τέτοιος ηγέτης, σημειώνοντας ότι είναι στο χέρι του, αλλά και των άλλων ιρακινών ηγετών να το αποδείξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης