Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η περιδίνηση στην Αργεντινή – Πέμπτη ημέρα απωλειών για το δείκτη Merval - Υποχωρεί στο -2,97% και τις 7.488 μονάδες

Συνεχίζεται η περιδίνηση στην Αργεντινή – Πέμπτη ημέρα απωλειών για το δείκτη Merval - Υποχωρεί στο -2,97% και τις 7.488 μονάδες
Σταθεροποιείται το peso
Συνεχίζεται η περιδίνηση στο Χρηματιστήριο της Αργεντινής, έπειτα από την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου για το χρέος - ύψους 1,7 δισ. δολαρίων - της λατινικής χώρας προς τα hedge funds.
Ειδικότερα, καταγράφοντας πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ο δείκτης Merval υποχωρεί σήμερα στο 2,97% και τις 7.498 μονάδες.
Την ίδια ώρα, το peso καταγράφει οριακή άνοδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς ενισχύεται στα 8,1375 peso/δολάριο.





Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την Αργεντινή - Κινδυνεύει με νέα χρεοκοπία εάν δεν βρει λύση έως τις 30 Ιουνίου
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα έως τις 30 Ιουνίου η κυβέρνηση της Αργεντινής ετοιμάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με ομάδα προκειμένου να διευθετήσει το χρέος της, ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η Αργεντινή αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα hedge funds, τα οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2005 και το 2010.
Να σημειωθεί πως η Αργεντινή υποχρεούται βάσει της δικαστικής απόφασης, να καταβάλλει στα συγκεκριμένα hedge funds, το ποσό των 1,7 δισ. δολαρίων.
Η διαπραγμάτευση αναμένεται να συντελεστεί με το NML, το οποίο εκπροσωπεί τα hegde funds, που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής.
Άλλωστε, εντός των επόμενων ωρών, εκπρόσωποι της λατινικής χώρας θα συναντηθούν με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε χτες προειδοποίηση ότι η δικαστική ήττα της Αργεντινής στον αγώνα της κατά των hedge funds μπορεί να έχει διευρυμένες επιπτώσεις.
Την ίδια στιγμή, ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, προειδοποιώντας ότι η δικαστική απόφαση αυξάνει τις πιθανότητες μίας στάσης πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης