Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τζ. Μέιτζορ (πρ. βρετανός πρωθυπουργός) – Πιθανή η αποτυχία Κάμερον να αποτρέψει την αναρρίχηση του Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν

Τζ. Μέιτζορ (πρ. βρετανός πρωθυπουργός) – Πιθανή η αποτυχία Κάμερον να αποτρέψει την αναρρίχηση του Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν
Θα μπορούσε, ωστόσο, να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε., πρόσθεσε
Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο αποτυχίας του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, να εμποδίσει την αναρρίχηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ.
Ωστόσο, προσθέτει ότι θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ντ. Κάμερον, ο οποίος θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. και να διεξάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. το 2007, έχει τεθεί δημοσίως εναντίον της υποψηφιότητας Γιούνκερ, του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.
Αν και υπάρχουν και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες που συμμερίζονται τις ανησυχίες του βρετανού πρωθυπουργού, ο Ντ. Κάμερον διακινδυνεύει να ενοχλήσει τη γερμανίδα καγκελάριο με την έντονη αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Γιούνκερ.
«Δεν πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος υποψήφιος», σημείωσε ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός, Τζον Μέιτζορ, για τον Ζ.Κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο BBC, προσθέτοντας ότι «είναι κατανοητό, για τους λάθος λόγους, η Ευρώπη να επιλέξει τον λάθος υποψήφιο».
Ο Μέιτζορ σημείωσε ότι ίσως ο Κάμερον να έπρεπε να διασφαλίσει μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε. και μετά οι βρετανοί ψηφοφόροι να επιλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν σε αυτή.
Το θέμα είναι αν μπορούμε να επιτύχουμε μια ικανοποιητική διαπραγμάτευση στις θέσεις που έχει αναπτύξει το Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε, για να απαντήσει ότι πιστεύει κατηγορηματικά πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Σημειώνεται ότι οι διαφωνίες σχετικά με τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρώπη, αν και είχαν πάψει να υφίστανται επί πρωθυπουργίας της Μάργκαρετ Θάτσερ, επανήλθαν στο προσκήνιο επί πρωθυπουργίας Μέιτζορ (1990-1997), όταν υπήρξαν αντιδράσεις από ευρωσκεπτικιστές μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης