Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την General Electric, προσφορά από Siemens και Mitsubishi για εξαγορά ενεργειακών δραστηριοτήτων της Alstom

Μετά την General Electric, προσφορά από Siemens και Mitsubishi για εξαγορά ενεργειακών δραστηριοτήτων της Alstom
Οι συνομιλίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κατάληξη στη δομή του deal
Κοντά στην υποβολή πρότασης για την απόκτηση της γαλλικής εταιρείας εξοπλισμού ενέργειας, Alstom, φαίνεται να βρίσκονται η γερμανική εταιρεία Siemens και η ιαπωνική Mitsubishi, αυξάνοντας την πίεση προς την General Electric να βελτιώσει τη δική της, ύψους 13,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Βάσει αυτής της δυνητικής προσφοράς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Mitsubishi στοχεύει να αγοράσει το 10% της Alstom από την Bouygues, η οποία ελέγχει το 29,3%.
Η δημόσια γαλλική επενδυτική τράπεζα BPI θα αγόραζε μια επιπλέον συμμετοχή της Bouygues, ενδεχομένως παράλληλα με τη γαλλική κυβέρνηση, επισημαίνεται.
Οι συνομιλίες ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κατάληξη στη δομή του deal.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Bouygues, η Mitsubishi μέχρι την Κυριακή δεν είχε προσεγγίσει την εταιρεία σχετικά με εξαγορά της συμμετοχής της στην Alstom και επανέλαβε ότι η Bouygues σκοπεύει να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τo μερίδιό της στην Alstom.
Από την άλλη πλευρά, βάσει μιας δυνητικής προσφοράς, η Siemens θα μπορούσε να εξαγοράσει το τμήμα αεριοστροβίλων της Alstom για περίπου 4 δισ. ευρώ (5,41 δισ. δολ.) μετρητά.
Η Mitsubishi και η Hitachi, με την πρώτη ήδη να συμμετέχει σε ενεργειακό joint venture, θα μπορούσε να αγοράσει μερίδιο περί το 40% του τμήματος πυρηνικών τουρμπίνων προκειμένου να διαμορφώσει μια στρατηγική συμμαχία, επισήμανε πηγή κοντά στο θέμα.
Παράλληλα, η Mitsubishi σκοπεύει να συνεργαστεί μεμονωμένα με τις επιχειρήσεις ενέργειας του δικτύου της Alstom, αποκτώντας ένα μερίδιο της τάξης του 20% σε αυτή την επιχείρηση, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η προσφορά της General Electric προς την Alstom υπεβλήθη τον Απρίλιο και αν και έγινε αποδεκτή από το δ.σ. της εταιρείας, δεν συνέβη το ίδιο και με τη γαλλική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης