Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβάθμισε τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της Allied Irish ο S&P

tags :
Υποβάθμισε τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της Allied Irish ο S&P
Σε υποβάθμιση του μη εξασφαλισμένου χρέους της Allied Irish Banks προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, διατηρώντας παράλληλα την ιρλανδική τράπεζα σε καθεστώς για πιθανή υποβάθμιση (CreditWatch).
Πιο συγκεκριμένα, το μακροπρόθεσμο και το βραχυπρόθεσμο κεφάλαιο Tier 2 υποβαθμίστηκε σε ΒΒ/Β αντίστοιχα, καθώς πλέον η κυβέρνηση δεν προσφέρει εγγυήσεις. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζα, η οποία είχε ανέλθει παλαιότερα μέχρι τα 21 δισ. ευρώ, έχει βυθιστεί κάτω από τα 341 εκατ. ευρώ.
Tο Aνώτατο Δικαστήριο της Iρλανδίας άνοιξε πριν από δύο περίπου εβδομάδες το δρόμο στην κυβέρνηση να επιβάλει επιμερισμό του κόστους εξυπηρέτησης των χρεών της κρατικοποιημένης Allied Irish Banks και στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης της συγκεκριμένης τράπεζας. Σ’ αυτήν την απόφαση στηρίζεται και η σημερινή υποβάθμιση, σύμφωνα με τον οίκο.
H νέα ιρλανδική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να επιμερίσει το κόστος διάσωσης των τραπεζών και σε ιδιώτες - ένα κόστος που μέχρι τώρα είχε επιβαρύνει μόνον τους φορολογούμενους. H συνολική αξία των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης της Allied Irish Banks ανέρχεται στα 2,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης