Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google – Εξαγοράζει την εταιρεία δορυφόρων Skybox αντί 500 εκατ. δολαρίων

tags :
Google – Εξαγοράζει την εταιρεία δορυφόρων Skybox αντί 500 εκατ. δολαρίων
Θα ενισχύσει τις online υπηρεσίες χαρτών της και αργότερα, θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο
Στην εξαγορά της εταιρείας δορυφόρων Skybox, αντί ποσού 500 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, ανακοίνωσε η Google.
Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά εταιρείας αεροδιαστημικής από την νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου φέτος.
Σύμφωνα με την Google, οι δορυφόροι της εταιρείας Skybox θα παρέχουν εικόνες στην online υπηρεσία χαρτών της Google, ενώ η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία θα μπορούσε αργότερα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να παρασχεθεί πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά και να βοηθήσει σε περιπτώσεις ανακούφισης από καταστροφές.
Η απόκτηση της Skybox συμπεριλαμβάνεται στον «πόλεμο» Google και Facebook να αποκτήσουν εταιρείες δορυφόρων και drone σε μια προσπάθεια να επεκτείνουν τις έρευνες των δραστηριοτήτων τους.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο η Google απέκτησε την Titan Aerospace, μια εταιρεία με έδρα το Νέο Μεξικό η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή drones ηλιακής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το αντίτιμο.
Επίσης, έχει ξεκινήσει ένα μικρό δίκτυο με μπαλόνια ειδικά σχεδιασμένα να προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Νότιο Ημισφαίριο.
Από την άλλη πλευρά, η Facebook, η νούμερο ένα εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έχει δημιουργήσει ένα εργαστήρι, σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη δορυφόρων, drones και άλλης τεχνολογίας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε υπανάπτυκτες περιοχές του κόσμου.
H Skybox έχει κατασκευάσει δορυφόρους, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρες και ηλεκτρονική κάμερα, η οποία κάνει λήψεις εικόνων μεγάλης ανάλυσης και βίντεο της Γης, είναι όμως μικρότεροι και ελαφρύτεροι των παραδοσιακών δορυφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης