Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα - Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 στο 2,8% - Πλήγμα για την εμπιστοσύνη η ουκρανική κρίση

Παγκόσμια Τράπεζα - Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 στο 2,8% - Πλήγμα για την εμπιστοσύνη η ουκρανική κρίση
Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 2,8% για το 2014, έναντι 3,2%, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομική δραστηριότητα έχει βρει τον βηματισμό της
Τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη υποβάθμισε η Παγκόσμια Τράπεζα, επικαλούμενη μια σειρά από γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης.
Ειδικότερα, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 2,8% για το 2014, έναντι 3,2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη του Ιανουαρίου, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομική δραστηριότητα έχει βρει τον βηματισμό της.
Στην εξαμηνιαία έκθεση των οικονομικών προοπτικών, η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει ότι οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αποτελούν πλήγμα για την εμπιστοσύνη παγκοσμίως, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο Οργανισμός υποβάθμισε τις προβλέψεις σε ανάπτυξη 2,1% έναντι 2,8%, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Για την Κίνα, η πρόβλεψη αναθεωρείται στο 7,6% από 7,7%. Για την Ιαπωνία στο 1,3% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,4%, ενώ αμετάβλητη διατηρείται η πρόβλεψη ανάπτυξης για την ευρωζώνη στο 1,1%.
Πάντως η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι αργότερα το 2014, η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανεβάσει ρυθμούς και οι πιο πλούσιες οικονομίες θα εξακολουθήσουν να ανακάμπτουν.
Για το 2015-2016, ο Οργανισμός διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις σε 3,4% και 3,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης