Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel προς Draghi - Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ καταδεικνύουν ότι η κρίση του ευρώ δεν τελείωσε

tags :
Merkel προς Draghi - Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ καταδεικνύουν ότι η κρίση του ευρώ δεν τελείωσε
Oι αποφάσεις της ΕΚΤ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής των γερμανικών ΜΜΕ, ενώ η Καγκελάριος ερωτώμενη σχετικά δεν έκανε κανένα σχόλιο
(upd)Η κρίση του ευρώ δεν τελείωσε. Αυτό καταδεικνύουν τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις αρχές Ιουνίου, διεμήνυσε στον διοικητή Mario Draghi, η Καγεκλάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Όπως τόνισε η Καγκελάριος, αποτελεί μια καλή παράδοση να αποφεύγονται τα σχόλια για την πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ, αρνούμενη να αναφερθεί περαιτέρω.
Σύμφωνα με την ίδια, συζήτησε με τον Draghi τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 5 Ιουνίου, για μειώσεις επιτοκίων και ενίσχυση της ρευστότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του αποπληθωρισμού αλλά και το ισχυρό ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής των γερμανικών ΜΜΕ, ενώ η Καγκελάριος ερωτώμενη σχετικά δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble έχει εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή του στην πολιτική χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Παρόλα αυτά, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων του Βερολίνου με την ΕΚΤ, ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, εξήρε το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Schaeuble χαρακτήρισε άκρως κατάλληλη για την αντιμετώπιση του στασιμοπληθωρισμού, την ασκούσα νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
«Η επεκτατική πολιτική είναι η κατάλληλη για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε την ΕΚΤ να μην διατηρήσει επ’ αόριστον τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης