Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφές μήνυμα του B. Obama - «Δεν μπορώ να φανταστώ μία Ε.Ε. χωρίς της Βρετανία» - Προς όφελος του Λονδίνου η παραμονή…

Σαφές μήνυμα του B. Obama - «Δεν μπορώ να φανταστώ μία Ε.Ε. χωρίς της Βρετανία» - Προς όφελος του Λονδίνου η παραμονή…
Το 2017 το σχετικό δημοψήφισμα στη Βρετανία
Σαφές μήνυμα προς τις αποσχιστικές δυνάμεις της Ευρώπης απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο B. Obama υπογράμμισε με νόημα πως «δεν μπορώ να φανταστώ μια Βρετανία χωρίς τη Σκωτία και μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Βρετανία».
«Συμμεριζόμαστε, με τη Βρετανία, ένα στρατηγικό όραμα για πολλά διεθνή θέματα και είναι καλό για εμάς να ξέρουμε ότι η Βρετανία έχει μια θέση μέσα στο ευρωπαϊκό σχέδιο» διαμήνυσε εν συνεχεία.
«Μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι το σχέδιο αυτό (σ.σ. το ευρωπαϊκό) θα προχωρήσει χωρίς τη Βρετανία και μου είναι εξίσου δύσκολο να σκεφτώ ότι θα ήταν προς όφελος της Βρετανίας να αποκλειστεί από αποφάσεις που έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική και πολιτική ζωή της» συνέχισε.
Να σημειωθεί πως ο D. Cameron έχει απειλήσει πολλάκις τις Βρυξέλλες με αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. Άλλωστε, έχει δεσμευτεί για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έως το 2017.
Όσον αφορά τις τάσεις αυτονόμησης της Σκωτίας από την Μ. Βρετανία, υποστήριξε πως «ξ Βρετανία ήταν ανέκαθεν ένας εξέχων σύμμαχός μας (. . .) και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας θα παραμείνει ισχυρός, ενωμένος και αποτελεσματικός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης