Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (πρωθυπουργός Ισπανίας) – Η ΕΕ να συνδράμει τα κράτη που εξέρχονται της κρίσης

Rajoy (πρωθυπουργός Ισπανίας) – Η ΕΕ να συνδράμει τα κράτη που εξέρχονται της κρίσης
Να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα της ανεργίας
Έκκληση στην ΕΕ να αναλάβει περαιτέρω δράση και να συνδράμει τα κράτη που εξέρχονται της κρίσης, κυρίως στην αντιμετώπιση της ανεργίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
«Η ΕΕ και οι θεσμοί της μπορούν και θα πρέπει να ενεργήσουν περαιτέρω, καλύτερα και πιο γρήγορα», σημείωσε ο Rajoy σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του Pedro Passos Coelho έπειτα από μια σύνοδο κορυφής Πορτογαλίας-Ισπανίας που πραγματοποιήθηκε στον πορτογαλικό βορρά.
«Η Ευρώπη οφείλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες των χωρών προκειμένου να τις βοηθήσει να βγουν πιο δυνατές από αυτήν την σοβαρή κρίση με πιο στέρεες βάσεις, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να διασφαλίσουν μια βιώσιμη ανάπτυξη και να ευνοήσουν την δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε ο Rajoy.
Σε κοινή ανακοίνωση τους, Ισπανία και Πορτογαλία απευθύνουν έκκληση για μια «πιο αρμονική» λειτουργία της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη οφείλει να δώσει μια «γρήγορη και συντονισμένη» απάντηση που θα επιτρέπει να αντιμετωπιστούν τα «υψηλά επίπεδα ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης