Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rompuy - Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2015 - «Πιθανή» η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Rompuy - Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2015 - «Πιθανή» η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία
Σήμερα και αύριο η συνεδρίαση των G7
Την πρόοδο της ευρωπαϊκής οικονομίας εξήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H.V. Rompuy, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των G7.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ευρωζώνη κινείται πλέον, σε μονοπάτια ανάκαμψης, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2015.
Παράλληλα, επισήμανε πως ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης των G7 - πλην της οικονομίας – θα είναι και η ουκρανική κρίση.
«Εάν καταστεί αναγκαίο, η Ευρώπη θα προβεί στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων» σχολίασε επί του θέματος. Παρόμοιες δηλώσεις πραγματοποίησε και η Καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία αποσαφήνισε πως δεν θα διστάσει να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία.
Εκ μέρους της Κομισιόν, ο J.M. Barroso εξήρε την συμφωνία Ουκρανίας και Ρωσίας για την τιμή του φυσικού αερίου.

Τι μετέδιδε χθες, Τρίτη, το bankingnews.gr
Η οικονομία και η ανάπτυξη αναμένεται να απασχολήσουν τη σύνοδο των G7, από την οποία για πρώτη φορά θα απουσιάζει η Ρωσία, εξαιτίας της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.
Ειδικότερα, στις 4 και 5 Ιουνίου, θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση των 7 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, με τη συμμετοχή του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Μ. Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την αυριανή συνάντηση θα απουσιάζει η Ρωσία, η οποία αποκλείστηκε από τη σύνοδο των G8, εξαιτίας της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.
Η σύνοδος των G7 - όπως διαμορφώθηκε έπειτα από την αποχώρηση της Ρωσίας -  θα εξετάσει ενδελεχώς την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ενώ παράλληλα, θα ασχοληθεί με την παγκόσμια οικονομία, το διεθνές εμπόδιο, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη.
Ενόψει της συνόδου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, H.V. Rompuy υπογράμμισε την αναγκαιότητα από κοινού συνεργασίας προκειμένου να τερματιστεί η ουκρανική αναταραχή.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.M. Barroso κατέστησε αναγκαία την συνεργασία των εταίρων, προκειμένου να ενισχυθούν οι θεσμοί της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης