Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία – Εγκαινιάστηκε το Terminal 2 στο αεροδρόμιο Heathrow – Αφίχθη η πρώτη πτήση από Σικάγο

Βρετανία – Εγκαινιάστηκε το Terminal 2 στο αεροδρόμιο Heathrow – Αφίχθη η πρώτη πτήση από Σικάγο
Σταδιακή η πλήρη λειτουργία του, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος του 2008 με το άνοιγμα τότε του Terminal 5
Τους πρώτους ταξιδιώτες υποδέχθηκε σήμερα ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο (Terminal 2), με την πρώτη πτήση που αφίχθη να είναι αυτή των United Airlines από το Σικάγο.
Ο νέος τερματικός σταθμός θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία σταδιακά, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του 2008, όταν άνοιξε το Terminal 5, με τους υπαλλήλους να παλεύουν τότε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το Terminal 2 θα λειτουργήσει την πρώτη μέρα στο 10% της δυναμικότητάς του, ενώ θα χρειαστούν μερικοί μήνες πριν οι υπόλοιπες 25 αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το Terminal 5 να ακολουθήσουν τη United Airlines στο νέο κτήριο.
Σημειώνεται ότι το άνοιγμα του νέου τερματικού σταθμού συνοδεύθηκε από 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη γραμμή του τρένου που συνδέει το κεντρικό Λονδίνο με το αεροδρόμιο, καθώς όπως υποστηρίζει το σωματείο τους τα σχέδια εξοικονόμησης 6 εκατ. στερλινών από το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν 200 θέσεις εργασίας, αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης