Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παγώνει» η κατασκευή του South Stream – Επιστολή της Κομισιόν στη Βουλγαρία

«Παγώνει» η κατασκευή του South Stream – Επιστολή της Κομισιόν στη Βουλγαρία
Aσύμβατες οι συνθήκες μεταξύ Βουλγαρίας και Gazprom
Να «παγώσει» την κατασκευή του αγωγού South Stream επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάνοντας λόγο για ασύμβατες συμβάσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Gazprom.
Ειδικότερα, με επιστολή της προς την Βουλγαρία,  η Κομισιόν αξιώνει την αναστολή των έργων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, καθώς όπως επισημαίνει οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Gazprom με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι σε σημαντικό βαθμό ασύμβατες προς το κοινοτικό Δίκαιο.
Άλλωστε, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, υποστήριξε πως «με συνθήκες εμφυλίου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και χωρίς την αναγνώριση της κυβέρνησης του Κιέβου από τη Μόσχα, σίγουρα δεν θα καταλήξουμε σε μία πολιτική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μας».
Να σημειωθεί πως ο South Stream κατασκευάζεται προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος της Ουκρανίας. Μέχρι τώρα, ο εφοδιασμός της Ε.Ε. από τη Ρωσία πραγματοποιείται μέσω της Ουκρανίας. Ωστόσο, ο South Stream επιδιώκει να αλλάξει το ενεργειακό «μονοπάτι», μεταφέροντας φυσικό αέριο μέσω του ευρωπαϊκού Νότου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης