Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει το Βερολίνο πως η Merkel επιθυμεί την Lagarde (ΔΝΤ) στην προεδρία της Κομισιόν! - Φουντώνει το παρασκήνιο

Διαψεύδει το Βερολίνο πως η Merkel επιθυμεί την Lagarde (ΔΝΤ) στην προεδρία της Κομισιόν! - Φουντώνει το παρασκήνιο
Ο Hollande δεν θεωρεί καλή ιδέα να χάσει η Ευρώπη την κορυφαία θέση στους κόλπους του ΔΝΤ
(upd)Πυρετώδεις φαίνεται πως είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν, ωστόσο το Βερολίνο σπεύδει να ρίξει τους τόνους και να διαψεύσει τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας.
"H Γερμανίδα Καγκελάριος A. Μerkel επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στο πρόσωπο του J. C. Juncker για την προεδρία της Κομισιόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Λίγο νωρίτερα, δημοσίευμα - βόμβα του πρακτορείου Reuters αποκάλυψε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel επιθυμεί τη θέση του προέδρου της Κομισιόν να την αναλάβει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde!
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να έχει ήδη συζητήσει το εν λόγω ενδεχόμενο με το Παρίσι.
Η Merkel φέρεται να έχει καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση στη Γαλλία, βολιδοσκοπώντας τη βούληση της γαλλικής πλευράς για τη μετακίνηση της Lagarde από τα ηνία του ΔΝΤ στα ηνία της Κομισιόν.
Το Reuters μεταδίδει τις εν λόγω πληροφορίες, επικαλούμενο δύο κορυφαίους Γάλλους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η Merkel κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση στον Γάλλο πρόεδρο Fr. Hollande, σε κατ' ιδίαν συνομιλία τους, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές.
"Ο Hollande δεν έχει δώσει τελική απάντηση, ωστόσο δεν θεωρεί καλή ιδέα να χάσει η Ευρώπη την κορυφαία θέση στους κόλπους του ΔΝΤ", δηλώνει ο ένας εκ των Γάλλων αξιωματούχων.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις εν λόγω πληροφορίες, δηλώνοντας πως η Merkel έχει επιβεβαιώσει τη στήριξή της στο πρόσωπο του J. C. Juncker για την προεδρία της Κομισιόν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης