Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 2 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη της Bank of America το α' 3μηνο - Πτώση 37,5%

Στα 2 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη της Bank of America το α' 3μηνο - Πτώση 37,5%
Στα 2 δις. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Bank of America το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι 3,2 δις. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα κέρδη ανά μετοχή της αμερικανικής τράπεζας ανήλθαν στα 0,17 δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 27 cents.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας διαμορφώθηκε στο 8,64% στο τέλος του α’ τριμήνου, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 26,87 δις. δολάρια, μειωμένα κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Στήριξη στα κέρδη του πρώτου τριμήνου παρείχαν οι επενδυτικές δραστηριότητες της τράπεζες, τα έσοδα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε deal και η αύξηση των προμηθειών στα τμήματα trading.
Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας Brian Moynihan η ισχυρή ενίσχυση της καταθετικής βάσης της τράπεζας και η βελτίωση ορισμένων τμημάτων, θα στηρίξουν την πορεία των μεγεθών της τράπεζας τα επόμενα χρόνια.
Οι προβλέψεις για τον πιστωτικό κίνδυνο μειώθηκαν κατά 61% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αφού διαμορφώθηκαν στα 3,8 δις. δολάρια, από 9,8 δις. δολάρια ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, μικρότερη ήταν η μείωση των προβληματικών δανείων της τράπεζας, ήτοι κατά 3,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης