Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο - «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο με στόχο τους Ισραηλινούς

Βέλγιο - «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο με στόχο τους Ισραηλινούς
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα 4 νεκρούς, περιλαμβανομένου ενός ζευγαριού Ισραηλινών
«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε η Δικαιοσύνη του Βελγίου την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, με απολογισμό 4 νεκρούς, περιλαμβανομένου ενός ζευγαριού Ισραηλινών.
«Ο δικαστής, ο οποίος στην αρχή είχε ασκήσει διώξεις για ανθρωποκτονίες (. . .) τώρα άσκησε συμπληρωματικές διώξεις για ανθρωποκτονίες με τρομοκρατικό κίνητρο» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βένκε Ρόγκεν.
Η Ρόγκεν επιβεβαίωσε ότι η προσωπικότητα των θυμάτων αποτελεί «ένα στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη».
«Δεν αποκλείουμε αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε σενάριο», προσέθεσε η ίδια.
Νωρίτερα σήμερα, Βέλγοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Εβραϊκό Μουσείο ήταν «ψύχραιμος και πολύ αποφασισμένος», οδηγώντας ορισμένους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας στο να εκτιμήσουν πως ίσως να ήταν μάλλον επαγγελματίας δολοφόνος, παρά ένας «μοναχικός λύκος» με αντισημιτικά κίνητρα.
«Το βίντεο δείχνει ένα πρόσωπο που ενεργεί ψύχραιμα και που είναι πολύ αποφασισμένο» δήλωσε η Ίνε φαν Βίμερς, μια εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας των Βρυξελλών, ενώ προσέθεσε ότι παρέδωσε τον φάκελο της υπόθεσης στα χέρια των ομοσπονδιακών ανακριτικών αρχών – μια ένδειξη της σοβαρότητάς της.
«Η ταυτότητα και η εθνικότητα των θυμάτων αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο προκειμένου να παραδώσουμε την υπόθεση σε ομοσπονδιακό όργανο» προσέθεσε.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι εξετάζουν όλα τα σενάρια και δεν θα προβούν σε οποιαδήποτε εικασία για την ταυτότητα ή το κίνητρο του δράστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης