Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική συνάντηση οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και Πάπα στα Ιεροσόλυμα

Ιστορική συνάντηση οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και Πάπα στα Ιεροσόλυμα
Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από εισήγηση του πατριάρχη Βαρθολομαίου τον Μάρτιο του 2013, προς τον νεοεκλεγέντα τότε πάπα
Ιστορική συνάντηση θα έχουν την Κυριακή, στα Ιεροσόλυμα, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος, μια συνάντηση που πραγματοποιείται έπειτα από εισήγηση του κ.κ. Βαρθολομαίου τον Μάρτιο του 2013, στον νεοεκλεγέντα τότε προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η αστυνομία του Ισραήλ λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των δύο θρησκευτικών ηγετών, ενώ τα Ιεροσόλυμα και ιδιαίτερα τα σημεία απ' όπου θα περάσουν οι δύο προκαθήμενοι, έχουν στολιστεί με σημαίες του Ισραήλ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Βατικανού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Την Κυριακή, 25 Ιουνίου, πρώτη ημέρα συνάντησής τους, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φθάνει στα Ιεροσόλυμα το απόγευμα, συνοδεία μεταξύ άλλων του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, των μητροπολιτών Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιου, Περγάμου Ιωάννη, Πριγκηποννήσων Ιάκωβου, Γαλλία Εμμανουήλ, Σασίμων Γεννάδιου.
Για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και τη συνάντησή του με τον Πάπα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα μεγάλη ομάδα Ελληνοαμερικανών και άλλων προσκυνητών.
Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στον Πανάγιο Τάφο και θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία, όπου θα προσφωνήσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και θα αντιφωνήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Στη συνέχεια οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα ανέλθουν στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου, όπου θα δεχθούν τις ευχές των πιστών και θα τους δώσουν την ευλογία τους.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, 25 και 26 Ιουνίου, με την ευκαιρία της 50ής επετείου της εκεί ιστορικής συνάντησης των προκατόχων τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου ΣΤ'.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης