Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beige Book, δηλώσεις Obama και JP Morgan δίνουν μικρή ώθηση στη Wall

tags :
Beige Book, δηλώσεις Obama και JP Morgan δίνουν μικρή ώθηση στη Wall
Θετικά πρόσημα μάζεψε στο τέλος της συνεδρίασης η Wall, ύστερα από νευρικότητα. Τον τόνο στους αμερικανικούς δείκτες έδωσε η παρουσίαση του σχεδίου μείωσης του ελλείμματος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, που προβλέπει συρρίκνωση του ελλείμματος κατά 4 δις δολάρια σε διάστημα 12 ετών. Παράλληλα, πρωταγωνίστησε και η δημοσίευση της έκθεσης (Beige Book) της Κεντρικής Τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ για τα ενθαρρυντικά ανοδικά βήματα της οικονομίας της χώρας. Εν τω μεταξύ, αύξηση κερδών 70% κατέγραψε το α΄ 3μηνο η JP Morgan σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.271  μονάδες (+0,06%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.762 (+0,61%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.314 (+0,02%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισαν οι Citigroup και Goldman Sachs (-0,04%), ενώ χαμηλότερα η Bank of New York Mellon (-1,10%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,79 δολάρια (+0,85%), με υψηλό ημέρας στα 1,81 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,78 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, για 9ο συναπτό μήνα αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, κατά 0,4%, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.
Τέλος, ανοδικά κινήθηκαν και το Φεβρουάριο τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά 0,5% στα 1,458 τρις δολάρια, μετρώντας υψηλό 2 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης