Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Βασική προτεραιότητα στην ατζέντα της G20 οι τιμές των τροφίμων

World Bank: Βασική προτεραιότητα στην ατζέντα της G20 οι τιμές των τροφίμων
Τις τιμές των τροφίμων έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα ο πρόεδρος της World Bank, Robert Zoellick, από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της G20, την στιγμή που οι τιμές στα τρόφιμα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
«Εξακολουθούμε να βλέπουμε τιμές ρεκόρ, τις οποίες επιβαρύνει η ανησυχητική ρευστότητα. Οι φτωχοί υποφέρουν και υπολογίζεται ότι ακόμη περισσότεροι θα επηρεαστούν», συνέστησε ο κ. Zoellick. Ο ίδιος κάλεσε τις χώρες της G20, που θα πραγματοποιήσουν τη διάσκεψή τους το 2011, να ενεργήσουν άμεσα ώστε να θέσουν τον κλάδο των τροφίμων πάνω απ' όλα, καθώς εκτιμά ότι είναι εφικτό.
Μεταξύ άλλων, η World Bank προτείνει «διαφάνεια για τα αποθέματα», «έναν κώδικα συμπεριφοράς για τα εμπάργκο στις εξαγωγές που εξαιρεί την ανθρωπιστική βοήθεια», την ιδέα της «δημιουργίας περιορισμένων αποθεμάτων, για ανθρωπιστικό σκοπό», σε σημεία όπως το Κέρας της Αφρικής και προσπάθειες για τη βελτίωση της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρόσοψη του κτιρίου στην Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών από όλο τον κόσμο, έχει τοποθετηθεί ένας καταμετρητής πείνας, που αποτυπώνει τον αριθμό των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα που υποσιτίζονται. Μέχρι πρόσφατα, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 934,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης