Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orange – Σε συνομιλίες για εξαγορά της Bouygues Telecom

tags :
Orange – Σε συνομιλίες για εξαγορά της Bouygues Telecom
Σε τρεις θέλει να μειώσει η γαλλική κυβέρνηση της επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες, κλάδος που επηρεάζει τη σταθερότητα στις θέσεις εργασίας
Σε συνομιλίες με την Bouygues Telecom προκειμένου να την εξαγοράσει, βρίσκεται η Orange, η μεγαλύτερη επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας, γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Arnaud Montebourg, μετά τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους ο Arnaud Montebourg, σημείωσε ότι όντως είναι σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο όπως επισήμανε υπάρχουν «πολλαπλές συζητήσεις» στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
Πάντως, όπως επισημαίνεται από διάφορες πηγές σχετικές με τον κλάδο, απαιτείται προσοχή σε σχέση με το θέμα της εξαγοράς της Bouygues Telecom από την Orange, λόγω των υπαρχόντων εμποδίων ανταγωνισμού.
Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών ίσως να έχουν ως σκοπό να ασκήσουν πίεση στην εταιρεία Iliada, έναν νέο ανταγωνιστή που έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών στον κλάδο, να καταθέσει προσφορά εξαγοράς της Bouygues Telecom.
Σημειώνεται ότι η Bouygues Telecom έρχεται τρίτη στον τομέα κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία, μια αγορά στην οποία κυριαρχούν τέσσερις επιχειρηματικοί όμιλοι.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθούν σε τρεις οι επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών λόγω του έντονου ανταγωνισμού στον κλάδο, ο οποίος επηρεάζει τη σταθερότητα στις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις σε ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, ενώ έχει τονίσει ότι η Bouygues Telecom θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης