Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Απειλή για την ευρωζώνη η άνοδος των εθνικιστών

Societe Generale: Απειλή για την ευρωζώνη η άνοδος των εθνικιστών
Στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής έχουν έλθει ακραίες πολιτικές δυνάμεις, εξαιτίας της κρίσης, παρατηρεί ο αναλυτής της Societe Generale, Dylan Grice, ο οποίος βλέπει τους Ευρωπαίους να υποεκτιμούν αυτήν την παράμετρο που μπορεί να επηρεάσει την πορεία της Ζώνης.
Ο εθνικισμός στη Νότια Ευρώπη και οι αντιευρωπαϊκές πεποιθήσεις στη Βόρεια Ευρώπη, έχουν αρχίσει και λαβαίνουν ανησυχητικές διαστάσεις, αναφέρει ο Grice. Το πολιτικό τοπίο στην Γηραιά Ήπειρο έχει αρχίσει να αλλάζει. Την κατάσταση επιδείνωσαν και οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική, οι οποίες πυροδοτούν νέα κύματα μεταναστών προς τις μεσογειακές χώρες της ευρωζώνης.
Ο Grice αναφέρεται στη ρητορική της γαλλίδας Le Pen, η οποία καλεί για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Ενώ και στη Φινλανδία, το κόμμα True Finns έχει αρχίσει να βλέπει μέλη του σε μελλοντικές κυβερνήσεις. «Θα πληρώσουμε το λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης;», αναρωτιέται η γερμανική Bild σε δημοσκόπηση της οποίας το 35% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι επιθυμεί το μάρκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης